2022-03-16 15:46:01• hírek • közlemény

Szeminárium a Szociális Munka Világnapja alkalmából

Idősklubok, idősotthonok és a krónikus beteg szépkorúak otthoni ellátását biztosító házi betegápoló központok szolgáltatásaival kapcsolatban kaptak részletes tájékoztatást a résztvevők.

Idősek szociális ellátása címmel szervezett március 15-én, kedden szemináriumot a Szatmárnémeti Szociális Igazgatóság és a Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet, a Szociális Munkások Országos Kollégiuma szatmári fiókszervezetével partnerségben. A Szépkorúan is aktívan POCU-projekt keretében megtartott eseménynek a Jiului sétányon működő idősklub adott otthont. Az érdeklődő szakemberek egy része a központban, a másik része pedig online követte figyelemmel az elhangzó bemutatókat.


Az egybegyűlteket az idősklub vezetője, Rus Schupler Diana köszöntötte, aki bemutatta az intézmény multidiszciplináris szakembercsapatát, továbbá a központ által a 65 év feletti szatmáriak számára szervezett, az aktív idősödést támogató programokat.


Mihaela Motoc, a Szociális Munkások Országos Kollégiuma szatmári fiókszervezetének elnöke a magánszektorban működő, időseknek szociális ellátást nyújtó rezidenciális központokról beszélt az akkreditációs eljárástól, a személyzeti struktúrán át a konkrét szolgáltatásokig.


Bidian Marina szociális munkás a szocializációs programokat nyújtó nappali idősközpontokról tájékoztatta a résztvevőket, az elmondottakat a Krasznaterebes községhez tartozó Vadaspusztán sikeresen működő idősklub konkrét példájával illusztrálva.


A Caritas szatmárnémeti Szent Hildegárda Házi Betegápoló Központjának vezetője, Kiss Angéla egészségügyi asszisztens bemutatta az intézmény szolgáltatásait, kiemelve a novembertől elérhető új szolgáltatásokat is, melyek az otthoni EKG-mérés, háznál elvégzett orvosi vizsgálat, valamint relaxációs masszázs.


A keddi szemináriumon résztvevő szakemberek hasznos információkkal gazdagodtak az idősellátás terén, megbeszélték a munkájuk során felmerülő nehézségeket, közösen keresve a megoldásokat. Körvonalazódott egy olyan szakemberközösség, amelynek tagjai szeretnének folyamatosan fejlődni azért, hogy tevékenységük révén minél több idős életminősége terén érjenek el javulást.





Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: